Massale nationale persaandacht voor pr stunt met Doginterim

Vetselect

Uitdaging


VetSelect is een productlijn van Loën Laboratories en bestaat uit een gezondheidsgamma voor dieren. Loën Laboratories vervaardigt voedingssupplementen voor honden en paarden die volledig zelf geproduceerd worden op basis van verse planten en essentiële oliën. In Frankrijk liggen de producten van VetSelect al in de apotheek, in België moet het merk nog doorbreken bij het grote publiek. Hoe krijgen we – zowel bij de consument als in de media – meer naamsbekendheid voor ons merk?

Om maximale ruchtbaarheid te geven aan dit evenement maken onze collega’s van Mia een website waarop de deelnemers zich kunnen inschrijven.

Aanpak


In samenwerking met een gespecialiseerd evenementenbureau werken we een persstunt uit, genaamd Doginterim. Dit is een interimkantoor voor honden, waarbij we op zoek gaan naar de geschikte hond voor verschillende vacatures. Hiermee willen we enerzijds de band met de klanten van VetSelect optimaliseren en anderzijds een unieke beleving creëren voor de baasjes en hun hond.

De aankondiging van deze ongeziene mediastunt gebeurt met behulp van een uitgebreid persdossier. Zowel voor, tijdens als na het evenement worden perswaves gelanceerd.

Om maximale ruchtbaarheid te geven aan dit evenement maken onze collega’s van Mia een website waarop de deelnemers zich kunnen inschrijven. Daarnaast beheren we ook een account op Facebook en Twitter, waarop we leuke filmpjes en allerlei nieuwtjes delen. Later kunnen we hierop ook alle media-aandacht delen.

Hoe krijgen we – zowel bij de consument als in de media – meer naamsbekendheid voor ons merk?

Resultaten


  • Meer dan 600 inschrijvingen voor de selectiedag van Doginterim
  • Online en offline artikels in alle grote kranten: Het Nieuwsblad, De Standaard, Het Belang Van Limburg, Gazet Van Antwerpen, Het Laatste Nieuws, Metro, De Zondag, Le Soir
  • Nieuwsitems op radiozenders zoals Q-Music, Joe FM, Studio Brussel, Radio 2
  • Een verslag van Doginterim in het VTM Nieuws en op Ring TV
  • Een studiobezoek door de Managing Director bij Studio TVL en door R&D Manager bij On n’est pas des pigeons op RTBF